Overweegt u een eigen prakijk, kliniek of ZBC te starten? Hierbij vindt u een handige checklist Misschien heeft u er wat aan:

1 Programma van eisen
Stel voor uzelf een programma van eisen op voordat u aan de slag gaat. Hoe ziet uw interne organisatie eruit? Met of zonder partners? Hoe ziet uw ideale workflow eruit? Welke ruimte(s) heeft u nodig? Welke voorzieningen? Heeft u groeiplannen? Als u precies weet wat u wilt kunt u gerichter te werk gaan en kunnen toeleveranciers u beter van dienst zijn.

2 Businessplan
Voor veel medici is het ondernemen nieuw. Stel daarom eerst een goed businessplan op gebaseerd op een gedegen verdienmodel. Breng uw kracht, zwakte, kansen en bedreigingen in kaart. Bepaal vervolgens uw strategisch beleids- en marketingplan. Zorg voor deskundige ondersteuning en een solide administratie. Maak goede afspraken met partners en andere stakeholders.

3 Zorgplan
Werk uw zorgplan uit als belangrijk onderdeel van uw businessplan. Welke zorgtaken gaat u aanbieden nu en in de toekomst? Welke faciliteiten horen daarbij? Welk serviceniveau streeft u na? Denk aan BIG registratie en aanvragen AGB code (vergoeding zorgverzekeraars). Welke ondersteuning en apparatuur heeft u daarbij nodig? ClinicLease kan al vanaf het eerste moment met u meedenken en -werken aan een financiering op maat.

4 Locatie
Kies de vastgoed faciliteit (huur of koop) die bij uw plannen past qua locatie, qua grootte en qua doelgroep.

5 Omstandigheden
Kies voor een goede bereikbaarheid voor patiënten en medewerkers via openbaar vervoer en eigen transport. Let op toegang voor rolstoelpatiënten. Zorg voor voldoende parkeerplaatsen en een veilige fietsenstalling. Veel (ver)bouwplannen moeten conform het plaatselijke bestemmingsplan plaatsvinden. Informeer naar de mogelijkheden, ook voor gevelbeletteringen etc.

6 Inrichting praktijk
Wat is uw ideale patiënt routing? Kies voor een logische indeling met entree, wachtkamers en behandelkamers. Schakel zonodig een expert in zodat de afstemming met voorzieningen als leidingwerk, water, lucht en elektriciteit optimaal is. Kies de verlichting zorgvuldig en denk na over het gebruik van het buitenlicht. Denk aan goede klimaatbeheersing. Zorg voor een prettige ambiance met de aankleding, het kleurgebruik en het meubilair. Ook de kosten hiervan kunt u door ClinicLease in een leaseconstructie laten verwerken.

7 Apparatuur
Omschrijf de medische apparatuur en andere bedrijfsmiddelen waarmee u uw professie het best uitvoert. Leg uw wensen aan ClinicLease voor en wij maken een behapbaar financiële plan voor u dat voorziet in uw huidige en toekomstige behoeften. Datzelfde kunt u doen met digitale communicatiefaciliteiten zoals computers, tablets, telefoons etc.

8 Start
Zorg voor een herkenbare naam en huisstijl, laat de regio weten dat u er bent en ga er voor!

9 Passie
Behoud uw professionele passie. Dat is de beste garantie voor succes!