In dit interview spreek ik met Esther Bodde, inmiddels vijf jaar plastisch chirurg. Samen met haar collega Roel Fresow is ze op 1 mei 2019 gestart met een eigen ZBC: . Voordat ze begon met Klaver Klinieken, heeft ze eerst jarenlange ervaring opgedaan als plastisch chirurg door te werken op verschillende locaties. Het type zorg dat een ZBC biedt spreekt haar beduidend meer aan dan de zorg in het ziekenhuis. Om die reden ging vier jaar geleden het roer om: de overstap van chirurg in het ziekenhuis naar plastisch chirurg in een ZBC werd gemaakt. Toch kriebelde het ondernemerschap. Daarom is ze gestart met deze nieuwe uitdaging. In dit interview vertelt ze meer over haar ervaring als startend ondernemer en inzichten die ze heeft verkregen in de plastische chirurgie in de afgelopen jaren.

Als vrouw eigenaar zijn van een eigen kliniek, waarom is dat zo bijzonder?

“Je hebt veel vrouwen die in een maatschap zitten en zelfstandig werken. Maar echt een eigen kliniek, dat zie je niet zoveel. Ik merk dat vrouwen vaak de veilige weg kiezen door in een maatschap te treden. Ik vind het juist leuk om een beetje ‘out of the box’ te denken en iets anders te doen dan de rest”.

Waarom heb je gekozen om als ondernemer verder te gaan?

De één heeft er genoeg uitdaging aan om alleen als medisch specialist werkzaam te zijn. Dat is natuurlijk ook wel een zeer uitdagend beroep, omdat je in veel verschillende vakgebieden kunt specialiseren”, vertelt Bodde. “Maar ik vond het juist leuk om een stapje verder te kijken dan het ziekenhuis. Het ‘medisch specialist zijn’ ken je wel na een aantal jaren. Door mijn specialisme te combineren met ondernemerschap is mijn werk nóg uitdagender geworden”.

Ook de vrijheid die het ondernemerschap biedt is een belangrijke keuze geweest voor Bodde om als ondernemer verder te gaan: “Als ondernemer kan ik mijn bedrijf inrichten zoals ik het voor ogen heb. Je loopt hierbij …..

Benieuwd naar het volledige artikel? Download de case nu!