Veelgestelde vragen2019-12-05T15:04:27+01:00

Veelgestelde vragen

Hier wordt u wijzer van

Kan ik bijvoorbeeld ook één laser leasen?2019-12-05T15:05:44+01:00

Uiteraard is dat mogelijk. Ook voor kleine investeringen (tot ± € 70.000,-) kunt u terecht bij ClinicLease.

Mijn project duurt wel een paar maanden. Moet ik de leveranciers eerst zelf betalen?2018-10-11T15:32:47+02:00

ClinicLease ondersteunt een aantal facetten van de productlife cycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. We stellen samen met u een aankoopbudget op. De leverancier stuurt de rekeningen naar ClinicLease nadat zaken goed zijn geïnstalleerd geeft u ClinicLease toestemming te betalen. Als het budget is uitgegeven start de leaseovereenkomst. Alles transparant volg het online en de condities  voor het leasecontrat worden al bij het beschikbaar stellen van het budget met elkaar vastgelegd. Na iedere levering door de leverancier worden de objecten inclusief serienummer geregistreerd in het ClinicLease Online Asset Systeem. U kunt zelf gegevens toevoegen zoals de gebruiker, locatie of andere dergelijke zaken. Heeft u een eigen Asset management Systeem dan kunnen de objecten worden gedownload.

 

Wat wordt bedoeld met operationele lease? Hetzelfde als bij auto’s?2018-10-11T15:31:40+02:00

Het begrip ‘operationele lease’ is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord ‘operationele’ dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.

Kan ik ook ICT leasen?2018-10-11T15:30:12+02:00

Ja ook laptops, desktops, servers, tablets, telefoons (Apple / Samsung), netwerk – en telecom apparatuur kunnen worden geleased. Dit soort objecten passen perfect bij de toegevoegde waarde die ClinicLease biedt: financiële aankoophulp, Digital Change Option het veranderen van objecten gedurende looptijd en het End of Life programma.

 

Leasen of kopen, wat is verstandig?2018-10-11T15:28:26+02:00

Kopen en bezitten zijn twee begrippen die met elkaar verbonden zijn en bezitten impliceert gebruik. Maar de vraag rijst moet je iets bezitten om het te kunnen gebruiken? Uiteraard niet waarom zou je dan door te kopen geld uitgeven wat pas later in kleine delen weer terugvloeit?

In de DOT/DBC prijzen, in de te declareren behandelprijzen en de verkoopprijs zit ook een vergoeding voor het gebruik van apparatuur. Deze vergoeding telt gedurende vele jaren op tot de aanschafprijs van de apparatuur. Wat als deze ontvangen vergoedingen in lijn liggen met de te betalen leaseprijzen per maand. Dan heb ik geen piekbelasting in mijn uitgaven en lopen inkomsten en uitgaven synchroon. Trouwens bij lease wordt ook de BTW gespreid betaald. Met lease kan dikwijls een meer avanceerd apparaat aangeschaft worden omdat u niet budget geboden bent! Dit schema geeft een goed beeld van de verschillen.

pay as you earn

Hoe onafhankelijk is ClinicLease?2018-10-11T15:25:55+02:00

ClinicLease is een zelfstandig bedrijf en onafhankelijk van banken en leveranciers. U, de klant, beslist wat er gekocht wordt en bij wie. U maakt zelf alle afspraken met uw leverancier over installatie, opleiding, onderhoud e.d. Nadat u het leasecontract heeft getekend sturen wij een leveringsopdracht aan uw leverancier en vragen daarbij de rekening naar ClinicLease te sturen. Nadat u aan ClinicLease heeft laten weten dat alles naar tevredenheid is afgeleverd en alles functioneert dan pas betaalt ClinicLease uw leverancier.

Ik wil tussentijds apparatuur upgraden of toevoegen. Kan dat?2018-10-11T15:24:33+02:00

Ja dat kan. ClinicLease heeft hiervoor een uniek product dat u alle flexibiliteit biedt Digital Change Option. Hiermee worden investeringen niet meer afhankelijk van beschikbare budgetten.  Niet de budgetten bepalen de noodzaak van het upgraden of toevoegen van apparatuur maar u de medisch specialist.

Met Digital Change Option (DCO) die standaard bij ieder (operationeel lease contract) wordt meegeleverd kan gedurende looptijd van het leasecontract  apparatuur gewisseld of toegevoegd worden. Dit zorgt ervoor dat de lease zich permanent kan aanpassen aan de wisselende omstandigheden van uw organisatie. Als u dit zou willen doen tegen een gelijkblijvend maandhuur biedt DCO een optie om per kwartaal investeringen te doen. Dikwijls handig omdat investeringen in grote Medische Instellingen permanent plaatsvinden. Maar het wisselen of toevoegen kan ook op een ieder gewenst moment waarbij ClinicLease, indien gewenst, er opnieuw naar zal streven de maandprijs zoveel mogelijk gelijk te houden.

Kan ik bij iedere leverancier mijn medische apparatuur aanschaffen?2018-10-11T15:23:05+02:00

ClinicLease is een leverancier – en bank onafhankelijke leasemaatschappij. Dus ja, u kunt bij iedere leverancier, de leverancier van uw keuze, uw medische apparatuur of ICT bestellen.

Kan ik de gehele kliniek leasen?2018-10-11T15:20:49+02:00

Ja de gehele kliniek kan worden geleased zolang het roerende goederen zijn. Ook niet Digitale apparatuur zoals meubilair, lampen, tafels e.d kunnen in de lease worden meegenomen.

Staat u als zorgondernemer voor de uitdaging om te starten, te innoveren, te groeien of overweegt u een overname?

Wij denken graag met u mee en daarvoor stellen wij u gratis e-Books ter beschikking. Indien u direct meer te weten wilt komen over de oplossingen die wij u kunnen bieden, dan kunt u contact met ons opnemen.

Download E-books
Neem contact op
Ga naar de bovenkant