ZBC’s en klinieken

ZBC’s en klinieken

Zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) en privéklinieken zijn particuliere zorginstellingen veelal gespecialiseerd in één bepaalde aandoening of ziektebeeld. Dat verklaart grotendeels de toename ervan in Nederland. Er werken mensen met veel ervaring en kennis en de omgeving is minder klinisch (afstandelijk) dan een ziekenhuis. Een kliniek doet warmer en menselijker aan. De behandelingen zijn vaak goedkoper omdat de overheadkosten laag zijn. Zo hebben zorgondernemers zelfstandige behandelcentra of privéklinieken geopend voor dermatologie, oogheelkunde of orthopedie bijvoorbeeld. Spataderen en overgewicht worden vaak behandeld in deze particuliere instellingen maar ook plastisch chirurgie en cosmetische behandelingen vinden veelvuldig plaats in een privékliniek. Over het algemeen gaat het om planbare, minder complexe zorg zonder opname.

ClinicLease heeft al meerdere malen ZBC’s en privéklinieken vooruit geholpen met een slimme leaseconstructie. Zoals bij een regulier ziekenhuis, heeft de ondernemer hierbij immers ook te maken met fikse investeringen in apparatuur en andere bedrijfsmiddelen. Met een gericht leaseplan kunnen onze specialisten inkomsten en kosten prima in balans brengen met elkaar. ClinicLease heeft (financiële) service hoog in het vaandel. Daarom hebben we informatie verzameld voor zorgondernemers die een kliniek of ZBC willen starten of overnemen.

Wij begrijpen de uitdagingen binnen uw organisatie

ZBC’s

Privéklinieken

Staat u als zorgondernemer voor de uitdaging om te starten, te innoveren, te groeien of overweegt u een overname?

Wij denken graag met u mee en daarvoor stellen wij u gratis e-Books ter beschikking. Indien u direct meer te weten wilt komen over de oplossingen die wij u kunnen bieden, dan kunt u contact met ons opnemen.

Download E-books
Neem contact op